This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

Global

Početna strana

« | »

Zastrašujuća istina o Evropskoj uniji koju Srbima nisu rekli

global | 02 Januar, 2015 13:01

Želite li da živite u zemlji u kojoj parlament ne donosi zakone, a predsednika ne bira narod? Želite li da Republika Srbija pristupi federalnoj diktatorskoj superdržavi?

Pogledajte kratak pregled neverovatnih činjenica o Evropskoj uniji od kojih mnoge sigurno nećete nikada čuti na glavnim srpskim televizijama ni pročitati u srpskim novinama.

 

evropska unija


Gotovo su svi tzv. Očevi Evrope, od kraja Prvog svetskog rata na ovamo, zastupali ideju o Evropi kao o saveznoj državi (nasuprot De Golovoj ideji o Evropi kao zajednici suverenih država), ali se plan federalizacije sprovodio polako, korak po korak: od jedinstvenog tržišta za ugalj i čelik, ekonomske zajednice i unije pa do potpune federalizacije Evrope (uspostavljene Lisabonskim ugovorom kako se naziva Ustav Evrope). Danas je EU u punom smislu savezna država.

Zakoni EU su iznad zakona država članica. I vrlo su opsežni: ustav EU ima 170. 000 stranica. Svi dosad izdani Službeni listovi EU, u kojima Unija štampa svoje brojne propise, teški su poput jednog nosoroga.

Evropska komisija (birokratska vlada EU u kojoj papire piše preko 30. 000 eurokrata) može pokrenuti tužbu pred Evropskim sudom protiv zemlje članice za koju smatra da je prekršila neku odredbu evropskog prava. Kazne za neposlušne države članice su astronomske.

Evropska je komisija sasvim nadnacionalna i svim evropskim komesarima izričito je zabranjeno da slušaju bilo kakve savete iz zemalja iz kojih potiču. Oni moraju da rade isključivo u interesu Unije, a ne u interesu zemlje članice. Samo Komisija ima pravo predlaganja zakona i nadzire, usmerava i ima vlast nad čitavim zakonodavnim procesom. Podsećamo, uvek kada izvršnu vlast prestane kontrolisati volja naroda – demokratija se pretvara u diktaturu!

Prema tome, EU nije parlamentarna demokratija, nego federalna diktatura.

Prvi predsednik Evropske komisije bio je potporučnik u nemačkoj vojsci za vreme Drugog svetskog rata, član Nacionalsocijalističkog Javnog Dobra (NSV) , nemačke “dobrotvorne ustanove” organizovane po uzoru na Nacističku stranku, a koja je preuzela i mnoge državne poslove, kao i član Nacionalsocijalističke komore pravnika i sudija. Zvao se Valter Holštajn.

Predsednika Evropskog veća ne biraju narodi Evrope, to nije izborna funkcija kao u demokratskim državama. Predsednika Evropskog veća postavlja – Evropsko veće!

Srbija će, uđe li kojom nesrećom u EU, finansirati Ujedinjeno Kraljevstvo s više miliona evra godišnje, na način da će biti u obavezi da u godišnji budžet EU uplaćuje deo razlike zbog smanjenog prinosa Ujedinjenog Kraljevstva. Na primer, mala Slovenija plaća 14 miliona evra, a siromašna Rumunija čak preko 50 miliona evra za Veliku Britaniju! Taj izdatak koji EU otima od svih država članica naziva se UK – korekcija. Jeste li ikad čuli za to?

Uvešće PDV i na ono na za šta ga još ne plaćamo, jer se Evropska unija dobrim delom finansira od PDV – a zemalja članica pa ultimativno zahteva najmanje 5% PDV – a (pri čemu nema ništa protiv ako on bude još veći).

Dakle, Unija će uvesti porez na hleb i mleko, znači osnovne namirnice koje koristimo svakodnevno, a smanjiti na hranu za bebe. Znači, smanjenje poreza na hranu koju koristimo samo prvih par meseci svog života, a povećanje poreza na namernice koje koristimo ceo život!

Zanimljiva je i činjenica da obrnuto ne važi: Evropska unija, naime, samo od novih zemalja koje joj pristupaju zahteva najmanje tih 5% PDV – a, ali to nije obveza starih sedam članica – one taj PDV ne trebaja da uvedu, ako ne žele. Zgodno, zar ne?

Uđemo li u Uniju, zahvaljujući evropskom oporezivanju neminovno će doći i do drugih poskupljenja. Tako će plin obavezno poskupeti 30 – 100% (najverovatnije ipak, kao i struja i cigarete, samo do 50%), kafa 5 – 23% pa lož ulje i drvo za ogrev 15%. Srpskim građanima, ako se odluče da žive u Uniji, poskupljenja ne ginu. I to neće biti hir vladajuće stranke (ma koja bila na vlasti), nego je naprosto reč o usklađivanju s evropskim propisima koje se mora sprovesti, jer se Srbija na to obvezala.

Stimulacije u okviru Zajedničke poljoprivredne politike EU temelje se na dva osnovna principa: 1. Starije zemlje članice dobijaju više; 2. Bogatije zemlje članice dobijaju više. U početku nova država članica prima samo mali deo para a do punog iznosa može se dokopati tek kroz 7 – 10 godina. Otprilike, u vreme kada postepenim povećanjem stimulacija nova zemlja članica dogura do punog iznosa, ističe vreme počeka na pravo stranog kupovanja poljoprivrednog zemljišta i tada stižu multinacionalne korporacije sa svojim kapitalom koji se meri u milijardama evra i kupuju sve.

Stranci će moći kupovati nekretnine pod istim uslovima kao i građani Republike Srbije (mada građani Srbije to isto pravo nemaju i neće imati u nekim zemljama EU), a kad se dosele ovamo, imaće pravo i glasa na našim izborima, i ući u sistem vlasti.

Srpski radnici, moći će da se zapošljavaju u zemljama EU pod istim privremenim ograničenjima pod kojima su to pravo imali građani Poljske, Češke, Slovenije i drugih zemalja nakon protekla dva proširenja. Ali, građani EU od prvog dana srpskog članstva imaće potpuno ista prava pri zapošljavanju u Srbiji kao i Srbi. Drugim rečima, njima odmah sve, a mi ćemo se kod njih moći zaposliti tek za nekih sedam godina! Dakle, ni tu nema pravde.

Svi čelni i uticajni ljudi u EU (Hose Manuel Baroso, Herman van Rompej, Angela Merkel itd.) redovni su posetioci sastanaka Grupe Bilderberg, na čiju su inicijativu na sadašnje položaje i postavljeni.

U telima Unije uobičajeno je zemlju iz koje dolazite nazivati ne njenim imenom, već ”zemljom koju najbolje poznajem”.

Ukupni godišnji trošak EU iznosi vrtoglavih 1. 147. 885. 101. 616 eura, a samo za flotu luksuznih službenih automobila članova Evropskog parlamenta izdvaja se 5, 25 miliona evra. Kako iko može očekivati da će nešto dobiti od tako skupe savezne države? Upravo suprotno: pristupanje Uniji Srbija će skupo platiti.

Ako vam se neki od navedenih podataka čine neverovatnim složite kockice i upoznajte pravo lice Evropske unije… Videćete da ni pola nisu rekli!

 

Izvor: srpskapolitika.com

[Odgovori]

Najbolje je da ostanemo sami,izolovani,ekonomski i u svakom drugom smislu zavisni sa nato alijansom na nasim granicama,tad ce cela ova prica biti bolja po nas,zar ne??

gradjanin | 02/01/2015, 13:27

[Odgovori]

Moje skromno misljenje je da ne mozemo ostati sami i da tako ne mozemo napredovati u ekonomskom smislu ali verujem da EU nije jedina opcija, koja nam se u stvari namece a ne pruza kao izbor. Da li je evroazijska ekonoska unija resenje? Nisam siguran ni u tu opciju jer smo u nezgodnoj geostrateskoj poziciji. U stvari da li smo u opste u situaciji da biramo?
Drugo, u NATO i ne mozemo uci dok se ne rese granice Republike Srbije a ulaskom u NATO bi onda definitivno kapitulirali a Kosovo zauvek bilo izgubljeno.

sale | 02/01/2015, 13:59

[Odgovori]

Moje misljenje je da mozemo da biramo,moramo misliti na buducnost ove posrnule i osiromasene zemlje,trebamo poceti da se menjamo i menjamo svest tako da biramo ili napred ili jos neku deceniju stagnacije i problema. Alternative nema tako da bi smo mogli da se opametimo konacno i pocnemo birati veci interes. A sto se kosova tice to je potpisana i pecatirana stranica,trebamo izglasati na referendumu nezavisnost i staviti tacku na poraz koji nas vuce nazad i ne da nam napred.

gradjanin | 02/01/2015, 16:55

[Odgovori]

Prica oko Kosova nije zavrsena, jer da jeste kao sto ti "gradjanine" tvrdis, ne bi americki i neki evropski zvanicnici trazili od Srbije da to i potpise. Tek priznavanjem nezavisnosti Kosova od strane Srbije, Kosovo moze biti legitimna drzava. A vidimo kakav se pritisak vrsi nad Srbijom da se to ucini, a bice i snazniji u buducnosti. Srbija ne treba nikada da prizna Kosovo, a ako oni hoce na silu to da urade, neka urade. Doci ce dan kada ce Srbija to dobro naplatiti i vratiti svoju silom oduzetu teritoriju. A taj zapad ti je obecavao bolju buducnost ako smenis Milosevica. On je smenjen i ubijen u njihovom zatvoru (slicno su prosli i Sadam i Gadafi a taj scenario danas planiraju i Putinu). Pa kako sada zivis "gradjanine"? Jel treba prihvatiti sve njihove ultimatume u nadi da ce ti biti bolje? Menjao bi Kosovo za njihova obecanja da ce ti biti bolje? Svasta... Kada oni budu tako delili svoje teritorije, i mi cemo.

sale | 02/01/2015, 18:26

[Odgovori]

Vidimo dakle da ti je diktatura i rezim strahovlade nesto blizi,za takve na zalost nije bilo adekvatnog odgovora posle 5 oktobra,i nije se milosevic rusio da bi se rusila srbija vec da bi prestalo rusenje i zaustavila nepravda,a na nama je da nepravdu ispravimo.I da je za moje bolje odavno bih otisao odavde,ali zbog takvih necu,nije mi drago ali moje poreklo ne vodi sa prokletija i nemam za cim da tugujem osim nekolicine ne porusenih svetinja,vise me brine NASA Srbija i to sto ne znam ko ce da nam vrati onih 6mlrd eura datih ko zna kome nizasta,a to je puno skola,puteva,mostova,radnih mesta zao mi je ali vise volim srbiju od republike kosova i 2miliona. kosovskoh albanaca pa me tako brine to sto srbija takodje nedeljno gubi nekoliko miliona zbog mnogih neresenih pitanja i mogucnosti malverzacija,pa me tako vise brine i medjunarodna lupa i provere NASE Zemlje zbog crne tacke evrope i tako dalje . u potpisu -apostrofirani gradjanin srbije.

gradjanin | 02/01/2015, 19:25

[Odgovori]

Pa nemoj sada da pravis moj profil licnosti kada me ne poznajes i osudjujes me samo zato sto smo razlicitih misljenja. No, vratimo se na temu. Ko voli diktaturu? Niko. Ali zar ovo nije diktatura gde te usovljavaju odricanjem dela svoje teritorije zarad novih kredita posto su prethodno bacili zemlju na kolena sankcijama i ratovima. Ako je bombardovanje zemlje radiokativnim projektilima pomoc toj istoj zemlji, hvala ne treba mi takva pomoc ni takvi prijatelji. Ipak, moram ti otkriti jednu gorku istinu a to je da ovde neces nikada dobro ziveti, bar ne toliko dobro kao sto zive te kolonijalne zemlje koje se bogate osvajanjem manjih zemalja i iscrpljivanjem njihovih resursa. I zasto mislis da bi se rasturanje zemlje zavrsilo samo na Kosovu? Sta je sa Vojvodinom, Sandzakom i juznim delom Srbije? I dokle tako?

sale | 02/01/2015, 22:12

[Odgovori]

Hvala na toj istini,vec sam je otkrio i osetio,sve u svemu moje pitanje tebi kao vidno velikom poznavaocu politickih situacija je ako mi mozes reci kako ovu situaciju resiti ako ne priznanjem? i ne osudjujem nikoga samo mi je dosta laznog patriotizma narocito kada dolazi bas od ljudi iz tih krajeva koji sede u foteljama u nasim gradovima,drze firme u kojima nasi ljudi rade za manje nego kod tih nemaca ili italijana,kupuju nase kuce i imanja jer su svoja prodali albancima,pa ako si i ti jedan od tih mogu ti reci da ce doci trenutak kad ce se sve to prometi! a ako mene pitas ni meni ne trebaju takvi prijatelji narocito ne oni koji su nas bombardovali,samo ne trebaju mi ni neprijatelji,vidim lepo zelis ali ne verujem da ce ici,dosta je bilo ratova za nas srbe i previse,moracemo da se okrenemo malo sebi i nasoj buducnosti pa kakva god bila bice bolja od one koju zagovaraju oni koji nas vuku nazad. I ne moramo u svemu da se slazemo ali bar postujte srbiju. A odgovor moj na tvoje pitanje bice ,moze li kosovo biti tacka na rasturanje zemlje,paravan za nase vece interese,obostrano prihvatljivo,ako imamo strategiju priznanjem mozemo dobiti totalnu suverenost i dalja ne mesanja i podrivanja veci i brzi napredak mozda i otvaranje pitanja nezavisnosti rep. srpske,itd.. da sve bih to menjao za tamo neciju prokletu avliju.mozda nam ista bude lekcija kako u buducnosti.

gradjanin | 02/01/2015, 23:50

[Odgovori]

Nisam veliki poznavalac politickih situacija ali pratim situaciju, pratim kako rezimske tako i nezavisne medie. Da znam resenje ove situacije i kako da sve strane bidu zadovoljene, verovatno bih bio nominovan za Nobelovu nagradu, ali treba citati, cuti svacije misljenje, razmisljati svojom glavom i deliti iskustva i znanje. Ubedjuju nas da je crno u stvari belo, ubedjuju nas da ne verujemo svojim ocima vec njihovim sladunjavim recima.

sale | 03/01/2015, 15:57

Dodaj komentar

Valid XHTML 1.0 Strict and CSS.
Powered by blog.rs